söndag 28 mars 2010

Krämig vitlökslax och chokladfondant

Middagen idag var det bästa jag ätit på länge om jag ska skryta med min matlagning..

Krämig vitlökslax
4 port:
4 bitar laxfilé
1 ask Cantadou vitlök & örter
1 dl grädde
2 dl cremefraiche
salt & citronpeppar
4 dl skalade räkor

Lägg laxen i en form.
Vispa ihop ost, grädde, fraiche,salt och citronpeppar. Häll över laxen.
In i ugnen, 200 grader i 20 minuter.
Lägg på räkorna.

Serverades här med pressad potatis och färsk grön sparris.

_______________________

Efterätt

Chokladfondant med grädde och fruktsallad

4port:
75 g smör
2 msk strösocker
1 ägg
2 äggulor
80 g mörk choklad med hög kakaohalt (ca 70%)
2 msk vetemjöl

1. Sätt ugnen på 200°C. Vispa smör och socker poröst. Vispa i ägget och äggulorna en i taget.
2. Smält chokladen i vattenbad eller mikro. Vispa ner den i smeten och vänd till sist ner mjölet.
3. Smörj 4 portionsformar och fyll med chokladsmeten. Grädda i ugnen i 6-7 minuter. Kärnan ska vara rinnig.

Skär ner diverse frukter till en fruktsallad.
Jag hade melon, färsk ananas, passionsfrukt, physalis.
Vispa grädde.

Servera!

Tyvärr blev det inte nått kort på detta eftersom vi åt upp det innan jag kom på kameran...

Inga kommentarer: