25 st
4 dl florsocker
125g skållad och mald mandel
1 1/4 dl äggvita (ca 3-4st)
½ dl strösocker
smörkräm:
100 g rumsvarmt smör
1½ dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 äggula
2 msk kakao
- Sikta ner florsocker och mandel i en bunke.
- I en annan bunke vispas äggvitor med en elvisp. Först låg hastighet och öka efter hand. Tillsätt strösockret, vispa till fast marängsmet. Det tar ca 5 minuter.
- Häll i de torra ingredienserna och blanda försiktigt.
- Klicka ut på bakplåtspapper, ca 50 st, stora som 5 kronor. Låt kakorna vila i 15 minuter på plåten så spricker de inte lika lätt!
- Baka i 175 grader i nedre delen av ugnen i 15 minuter. De ska vara lite mjuka i mitten.
- Dra av bakplåtspappret från plåten direkt och låt kakorna kallna.
Smörkrämen:
- Lägg smöret i en bunke och sikta ner florsocker och vanlijsocker. Vispa med elvisp tills blandningen är ljus och porös.
- Vispa ner äggulan och kakaon.
- Bred en klick smörkräm på hälften av kakorna och med den andra hälften.
Förvaras i kylskåp.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar