tisdag 29 december 2009

Makroner


25 st

4 dl florsocker

125g skållad och mald mandel

1 1/4 dl äggvita (ca 3-4st)

½ dl strösocker

smörkräm:

100 g rumsvarmt smör

1½ dl florsocker

1 tsk vaniljsocker

1 äggula

2 msk kakao

  1. Sikta ner florsocker och mandel i en bunke.
  2. I en annan bunke vispas äggvitor med en elvisp. Först låg hastighet och öka efter hand. Tillsätt strösockret, vispa till fast marängsmet. Det tar ca 5 minuter.
  3. Häll i de torra ingredienserna och blanda försiktigt.
  4. Klicka ut på bakplåtspapper, ca 50 st, stora som 5 kronor. Låt kakorna vila i 15 minuter på plåten så spricker de inte lika lätt!
  5. Baka i 175 grader i nedre delen av ugnen i 15 minuter. De ska vara lite mjuka i mitten.
  6. Dra av bakplåtspappret från plåten direkt och låt kakorna kallna.

Smörkrämen:

  1. Lägg smöret i en bunke och sikta ner florsocker och vanlijsocker. Vispa med elvisp tills blandningen är ljus och porös.
  2. Vispa ner äggulan och kakaon.
  3. Bred en klick smörkräm på hälften av kakorna och med den andra hälften.

Förvaras i kylskåp.

Inga kommentarer: