Pajdeg:
4½ dl vetemjöl (jag tog 1½ dl fullkornsvetemjöl och resten vanligt)
200 g margarin
2 msk vatten
Fyllning:
400g nötfärs
champinjoner, en stor burk
1 msk margarin
1 msk vetemjöl
1 dl champinjonspad
4 msk tomatpure
1 köttbuljongtärning
svartpeppar, salt och oregano efter smak
2 tomater
1 dl riven ost
- Blanda ihop ingredienserna till degen och ställ i kylskåp i minst 30 minuter.
- Stek färs och champinjoner i margarinet.
- Blanda vetemjölet i champinjonspadet och häll i färsen.
- Blanda i tomatpuren, buljongtärningen och smaka av med kryddorna. Låt det koka ca 10 minuter.
- Tryck ut 3/4 av degen i en pajform.
- Häll i köttfärsen.
- Ta resten av degen och rulla till två smala bitar som snurras om varandra. Lägg runt kanten och tryck fast mot pajdegen.
- Baka i 20 minuter i 225 grader.
- Ta ut och lägg på se skivade tomaterna och lägga på osten.
- Baka i 10 minuter till.
1 kommentar:
Fin paj..OCH ser jättegod ut :)
Skicka en kommentar