tisdag 29 december 2009

Köttfärspaj


Pajdeg:

4½ dl vetemjöl (jag tog 1½ dl fullkornsvetemjöl och resten vanligt)

200 g margarin

2 msk vatten

Fyllning:

400g nötfärs

champinjoner, en stor burk

1 msk margarin

1 msk vetemjöl

1 dl champinjonspad

4 msk tomatpure

1 köttbuljongtärning

svartpeppar, salt och oregano efter smak

2 tomater

1 dl riven ost

  • Blanda ihop ingredienserna till degen och ställ i kylskåp i minst 30 minuter.
  • Stek färs och champinjoner i margarinet.
  • Blanda vetemjölet i champinjonspadet och häll i färsen.
  • Blanda i tomatpuren, buljongtärningen och smaka av med kryddorna. Låt det koka ca 10 minuter.
  • Tryck ut 3/4 av degen i en pajform.
  • Häll i köttfärsen.
  • Ta resten av degen och rulla till två smala bitar som snurras om varandra. Lägg runt kanten och tryck fast mot pajdegen.
  • Baka i 20 minuter i 225 grader.
  • Ta ut och lägg på se skivade tomaterna och lägga på osten.
  • Baka i 10 minuter till.

1 kommentar:

Anna sa...

Fin paj..OCH ser jättegod ut :)