måndag 30 december 2013

Pepparkaksmuffins med kolasås och brända mandlar



MJÖLKFRIA!

PEPPARKAKSCUPCAKES
12 stooora

250 g rumstemperat mjölkfritt margarin
180 g strösocker
40 g farinsocker
1 tsk vaniljsocker
250 g vetemjöl
3 msk pepparkakskrydda (eller 1 msk kanel, 1 tsk nejlikor, 1 tsk ingefära)
1 tsk bakpulver
4 ägg
4 tsk havremjölk

Vispa ihop alla ingredienser till cupcaken med elvisp i 1 min.
Fördela 2/3 i en muffinsform.
Grädda ca 15 min. Gör stickprovet.

 SMÖRKRKÄM

150 g mjölkfritt smör
3 dl florsocker
3 tsk vaniljsocker
2 äggula

Vispa smöret mjukt och fluffigt och tillsätt sedan övriga ingredienser under fortsatt vispning.

 SMÖRKOLA

1 dl gott i maten från Carlshamn (istället för grädde)
0,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
3 msk sirap
20 g mjölkfritt margarin

Ta fram en kastrull och lägg i GottIMaten, sirap, socker och vaniljsocker.
När den börjar tjockna lägg i margarinet.
Låt svalna.
Häll över på din cupcake.

 BRÄNDA MANDLAR

250 g mandlar
2 msk vatten
3 dl florsocker
0,5 dl strösocker
1 tsk kanel

Lägg i 2,5 dl florsocker och mandlar i en stekpanna.
När mandeln knäpper är den klar.
Rulla i 0,5 dl socker och 0,5 dl florsocker.

Det blir mycket mer än man behöver till kakorna, men det gör inget för de går åt ändå eftersom de blir väldigt goda!

Det går givetvis bra att byta ut de mjölkfria alternativen mot smör, mjölk och grädde.

1 kommentar:

Di sa...

Önskar dig ett riktigt bra 2014!