Pajdegen:
4½ dl mjölmix
150 g laktosfritt smör
½ tsk salt
1 krm paprikapulver
4 msk kallt vatten
Blanda allt utom vatten till en smulig massa. Blanda i vattnet lite i taget tills degen går ihop.
Tryck ut i smord form och nagga degen. Klä kanterna med folie så de inte kasar ner. Förgrädda i 225 grader i 10-15 min.
Fyllning:
100 g fryst och tinad spenat
100 g laktosfri "fetaost"
3 ägg
3 dl laktosfri mjölk
salt, svartpeppar, riven muskot
1 dl pumpafrö
Lägg spenaten i botten. Stör över fetaosten.
Vispa ihop ägg, mjölk och kryddor. Häll över.
Strö på pumpakärnorna.
Grädda i 25-30 min tills äggstanningen stannat och pajen har fin färg.
Servera med grönsallad och yoghurtsås (gjord på laktosfri yoghurt, vitlöksolja, salt, svartpeppar och pressad citron)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar