tisdag 29 december 2009

Äppelmos med passervagga el liknande

2 kg äpple

1 dl vatten

500 g strösocker

  • Dela äpplena i mindre bitar, låt skal och kärnhus vara kvar.
  • Lägg i gryta tillsammans med vattnet och koka tills äpplena blivit mosiga.
  • Använd passervagga el som jag en gammal assistent med en tillsats för att rensa bort skal och kärnor.
  • Häll tillbaka i grytan och tillsätt sockret. Koka en stund. Hur länge beror på äpplena och på hur fast konsistens man vill ha.
  • Eftersom det inte är nått konserveringsmedel i receptet så bör allt som inte används inom en snar framtid frysas in i lagom förpackingar. Själv använder jag plastpåsar och häller 4-5 dl i varje. Lagom till att ta upp och lägga i glasburk.

Går självklart att utesluta delen med passervaggan, men då måste äpplena skalas och kärnas ur innan de kokas.

Inga kommentarer: