tisdag 29 december 2009

Jordgubbsglass


100g + 150 g jordgubbar

1 vaniljstång, delad och urskrapad

2.5 dl mjölk

0.5 dl socker

2 ägg

1 dl socker

2 dl vispgrädde

  1. Koka upp mjölk, 100 g jordgubbar, delade i bitar, vaniljstång och 0.5 dl socker. Vispa under tiden så jordgubbarna mosas och avger saft och smak. Låt det stå och dra i 15 minuter.
  2. Sila och släng bort det som är kvar av jordgubbarna och vaniljstången.
  3. Vispa ägg och 1 dl socker.
  4. Blanda allt i grytan igen och sjud(koka inte) tills det tjocknar lite.
  5. Ställ kallt.
  6. Vispa grädden och bland i jordgubbsmeten.
  7. Blanda i 150 g hackade(el mosade) jordgubbar.
  8. Kör i glassmaskin.

Inga kommentarer: