torsdag 4 mars 2010

Nattjästa grahamsbullar

Väldigt enkla och goda frallor. Orkade inte ta bild, men de ser ut som alla andra hembakta bullar.

12 st

Ingredienser:

  • 25g jäst
  • 3 dl kallt vatten
  • 1 tsk salt
  • 2 msk olja
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 6-7 dl vetemjöl

Gör så här:

  1. Smula ner jästen i en bunke.
  2. Tillsätt kallt vatten och rör tills jästen löser sig.
  3. Rör i salt, olja och grahamsmjöl.
  4. Tillsätt vetemjöl och arbeta degen häftigt tills den släpper bunken.
  5. Dela degen i 12 bitar och rulla bullar.
  6. Lägg på plåt med bakplåtspapper och täck med bakduk.
  7. Ställ in plåten i kylen över natten, ca 12 timmar.

På morgonen:

  1. Sätt ugnen på 250 grader och ta fram bullarna ur kylen.
  2. När ugnen är varm gräddas bullarna i cirka 10 minuter.

Inga kommentarer: