lördag 10 januari 2015

Glutenfri pizzadeg

Räcker till en hel plåt.

3 + 0.75 dl ljummet vatten
25 g jäst
1½ msk fiberhusk
0.75 dl raps- el olivolja
1½ tsk salt
7.5 dl glutenfritt mjöl
1½ tsk bakpulver

Blanda 3 dl vatten med jäst och fiberhusk. Blanda i oljan och saltet. Lät jäsa i 10 minuter.

Tillsätt mjölet blandat med bakpulvret och tillsätt det sista vattnet.

Jäs i 30 min.

Olja in plåten och ta lite olja på fingrarna så går det lätt att trycka ut degen över hela plåten.

Lägg på valfri topping och grädda i 225 grader i ca 15 minuter.

(Vi hade tomatsås, Salame Napoli Delizie, skivad banan, färsk tomat och riven ost)

Tomatsås:
1 fpk passerade tomater, vitlöksolja, tomatpure, salt, svarpeppar och oregano.
Låt allt koka ihop en stund.

Inga kommentarer: