Räcker till en hel plåt.
3 + 0.75 dl ljummet vatten
25 g jäst
1½ msk fiberhusk
0.75 dl raps- el olivolja
1½ tsk salt
7.5 dl glutenfritt mjöl
1½ tsk bakpulver
Blanda 3 dl vatten med jäst och fiberhusk. Blanda i oljan och saltet. Lät jäsa i 10 minuter.
Tillsätt mjölet blandat med bakpulvret och tillsätt det sista vattnet.
Jäs i 30 min.
Olja in plåten och ta lite olja på fingrarna så går det lätt att trycka ut degen över hela plåten.
Lägg på valfri topping och grädda i 225 grader i ca 15 minuter.
(Vi hade tomatsås, Salame Napoli Delizie, skivad banan, färsk tomat och riven ost)
Tomatsås:
1 fpk passerade tomater, vitlöksolja, tomatpure, salt, svarpeppar och oregano.
Låt allt koka ihop en stund.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar