tisdag 24 augusti 2010

Blåbärsmuffins

125 g margarin
1½ dl socker
3 ägg
1 dl fullkornsvetemjöl
1 dl vetemjöl
1 dl havregryn
1 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
2 dl frysta blåbär

  1. Blanda margarin och socker.
  2. Rör i äggen, ett i taget.
  3. Blanda i mjöl, havregryn, bakpulver och vaniljsocker.
  4. Rör till sist i blåbären.
  5. Klicka ut i 12 st muffinsformar. 
  6. Grädda i 200 grader i 25 minuter.
Istället för blåbären kan man istället blanda i 1 hackat äpple och 1 msk kanel. Ev kan man minska vaniljsockret då.

Ska testa med röda vinbär nästa gång tror jag. :)

1 kommentar:

Jaana sa...

Måste testa! Mums! Fick ett annat muffinsrecept idag..här ska du få.

Citronmuffins med plopp

Ca. 12 st små

Ingredienser:

125 g mjukt smör
1 1/2 dl strösocker
2 ägg
1 1/2 dl gräddfil
1 citron skal+saft
3 3/4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
1 rulle Plopp godis



Rör smör och socker smidigt med elvisp.
Tillsätt äggen, gräddfil, citronskal och saft.
Blanda mjölet med bikarbonaten och bakpulver, rör ner
i äggsmeten.
Fördela smeten i muffinsformar (gärna pappersformar
som ställs i en muffinsplåt)
Tryck ner en plopp i varje muffins.

Grädda i 175 grader ca 15-20 minuter

KRAM och tack för dina ord hos mig. Värmde!
Vi hörs igen.
kram kram
Muffinstjejen